Nieuwsbrief september 2022

Beste relatie,

Onderstaand treft u onze laatste nieuwsbrief waarin we u graag informeren over de laatste ontwikkelingen.

Wij wensen u veel leesplezier en aarzelt u niet om bij vragen of opmerkingen contact met ons op te nemen.

Hartelijke groet,

Team Tico Europe

Tico Europe aanwezig op Moleculaire Dag

Op 30 september 2022 vindt de volgende bijeenkomst Moleculaire Diagnostiek in de Pathologie plaats in het Van der Valk hotel in Houten. De bijeenkomst is toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

Tico Europe is op deze dag aanwezig met een stand. Wij verwelkomen u graag en kijken er naar uit u op deze dag te ontmoeten.

Wenst u meer informatie over deze bijeenkomst of wilt u zich inschrijven? Dat kan via deze link.

Interview Theresa Brown

We delen graag een interessant interview met de ervaren FISH-technoloog, Theresa Brown, directeur van het Cytogenetics Laboratory Hayward Genetics Center, Tulane University Medical School.

Ze vertelt hoe haar laboratorium de moeilijkheden overwon bij het detecteren van cytogenetische afwijkingen geassocieerd met multipel myeloom uit beenmerg door gebruik te maken van Cytocell FISH probes in combinatie met een CD138+-verrijkingsstap.

Theresa legt uit hoe, vergeleken met de vorige methode waar de FISH-signalen erg moeilijk te lezen waren, ze met behulp van CytoCell FISH-probes met de verrijkingsstap nu geen achtergrond meer ziet en veel scherpere FISH-signalen verkrijgt.

“It’s been a perfect marriage! I like OGT and I also like Stem Cell Technologies. Both workflows are very straightforward, very easy – I get consistent results. That’s what I want – consistent results for my patients.”

Klik hier voor interview

Nieuwe Cytocell Multipel Myeloom probes 

Cytocell heeft 2 nieuwe Multipel Myeloom-probes ontwikkeld die u in staat stellen de hoeveelheid FISH op multipel myeloom sample te verminderen.

De probes zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik op met CD138 geëxtraheerde plasmacellen om heldere en duidelijke signalen te garanderen.

Bovendien, zoals u zult opmerken uit de bijgevoegde paspoorten, is de IGH-component van de IGH-FGFR3-probe  een breakapart probe dat meer vertrouwen geeft bij het bevestigen van IGH-herschikkingen in vergelijking met het gebruik van standaard tweekleurige dual fusion probe.

Op deze manier wordt onderscheid gemaakt tussen een echte herschikking en een extra kopie van IGH / chromosoom 14.

Bijgaand treft u het ontwerp van deze nieuwe MyProbes aan.

Ter promotie bieden we graag een gratis sample aan om deze probes te testen. Wilt u testen? Laat het ons weten via info@ticoeurope.com.

Tip van Cytocell: Uit onderzoek van Britse laboratoria is gebleken dat als de slides 24-48 uur na het maken van de slides (vóór FISH) in een vriezer worden geplaatst, de laboratoria ontdekten dat dit helpt om de achtergrond te verminderen en de signaalkwaliteit te verbeteren.

Nieuwe publicaties myeloïde neoplasie

In 2022 zijn er 2 nieuwe publicaties over myeloïde neoplasie uitgekomen.

In de publicaties worden 2 fusies genoemd (t(1;22) RBM15-MKL1(MRTFA) en t(8;16) KAT6A (MYST3)-CREBBP-fusies). Deze probes zijn door Cytocell ontwikkeld en zijn toegevoegd aan de Myprobe lijst van Cytocell.

Mail ons voor het Myprobe passpoort met meer informatie over het design van deze probes.

Via onderstaande buttons kunt u de twee publicaties teruglezen en tevens treft u hier ook de meest recente MyProbes lijst met hierin de nieuwe probes.